Deci Wand is één van de toonaangevende toeleveranciers voor hekwerk langs het spoor. In de afgelopen jaren hebben wij in samenwerking met Kiwa en een aantal producenten drie typen gecertificeerde hekwerken ontwikkeld, die voldoen aan de strenge eisen die ProRail aan het hekwerk stelt.

Type RG-P2

Het type RG-P hekwerk is een dubbelstaafhekwerk met 60x40 mm staanders. Aan deze staanders zitten stalen ophangbeugels voorgemonteerd, waaraan, na plaatsing van de staander, de matten opgehangen worden. Vervolgens worden de matten d.m.v. een kokerprofiel 40x20x2 mm over de volledige hoogte van de matten ingeklemd. Dit wordt gedaan door twee "ProRail" veiligheidsschroeven door de afdeklijst in de paal te draaien. Vervolgens wordt het montagegat afgedicht met een PVC afdekdop. De bevestigingsbouten zijn hierdoor niet meer zichtbaar.

Type RG-P3

Dit nieuwe type hekwerk is een verbeterde versie van het al lang bestaande hekwerk type RG-P2. type RG-P3 bestaat uit staanders 60x40x2mm. De Dubbelstaafmat wordt d.m.v. speciaal voor ProRail ontwikkelde bevestigingsnokken aan de staanders bevestigd. Dit wordt gedaan met RVS breekmoeren. Na het plaatsen van de staanders worden de matten aan D-Caps opgehangen en worden de bevestigingsnokken vast gezet in de stalen voorgemonteerde blindklinkmoeren.

Type RG-P4

Dit type hekwerk is speciaal ontwikkeld voor de grote projecten.

Typebladen